Brawn GP CEO'su Nick Fry, Rubens Barrichello'nun İspanya Grand Prix'de yaşadığı hayal kırıklığını geride bıraktığını ve Monako'da sezonun ilk yarışını kazanmaya odaklandığını söyledi.
Startta liderliği ele geçirdikten sonra yarışın favorisi haline gelen Barrichello, yarış sırasında pit stop stratejisini değiştiren takım arkadaşı Jenson Button'a karşı kaybetmişti.
Brezilyalı sürücü yarış sonrasında yaptığı açıklamada, ikinci olduğuna üzüldüğünü belirtmişti. Barrichello'nun açıklamaları, Brawn GP'de takım emri iddialarına neden olmuş ancak Brawn bu söylentileri yalanlamıştı.
Fry bugünkü açıklamasında, Barrichello'nun İspanya GP'ye geride bıraktığını belirterek, "Eminim ki Monako'ya neşeli ve kazanmak için kararlı bir şekilde varacak" dedi.
Fry, "Bazıları gerçekten kararlı olmadıkları sürece F1'de yapamaz. Barrichello önümüzdeki yarışı kazanmaya çok kararlı" diye konuştu.
Barrichello yarıştan sonra yaptığı açıklamada üzüntüsü üzerinde durmanın bir anlamı olmadığını ifade etmişti. Barrichello, "Yarış yarım saat önce bitti. Burada ağlayacak veya şunu yapmalıydım, bunu yapmalıydım diyecek değilim. En iyisi bugün neyin yanlış gittiğini tespit edip gerekli dersi çıkarmak. Çünkü kazanabileceğim bir yarıştı fakat yapamadım" demişti.