Nico Rosberg, gelecek sezona yönelik opsiyonları değerlendirdiğini belirterek, henüz bağlayıcı herhangi bir karar vermediğini söyledi.
Williams pilotu sezon öncesinde yaptığı açıklamada, takımın 2009'da göstereceği performansın, İngiliz ekibinde devam edip etmeyeceği konusunda belirleyici olacağını belirtmişti.
Rosberg Şubat ayındaki bir konuşmasında ise, 2010'a kadar artık yarış kazanan bir araçta mücadele etmek istediğini dile getirmişti.
Williams'ın sezona ümit verici bir başlangıç yapmış olmasına rağmen, Alman sürücü ilk beş yarışta sadece 4,5 puan kaydedebildi.
Williams'ta kendini evindeymiş gibi hissettiğini vurgulayan Rosberg, bununla birlikte yarış kazanabileceği bir araçta olmak istediğini tekrarladı.
Rosberg, "Şu an bunun arayışındayım. Gelecek yılki ihtimallerin ne olabileceği konusunda kafamda bir resim çizmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.
Rosberg, "Doğrusunu söylemek gerekirse takımda kendimi çok iyi hissediyorum. Bana destek veriyorlar. Birlikte büyüdük. Dolayısıyla burada kalmayı ben de isterim, harika bir aaracı birlikte geliştirmek çok güzel olur" dedi.
Yarış kazanan araca geçmek konusunda sabırlı olması gerektiğini belirten Rosberg, "Er ya da geç, eğer hak ediyorsanız, layık olduğunuz yere gelirsiniz" şeklinde konuştu.