Toyota F1 Başkanı John Howett, takımın Formula 1 için doğru temelde bir yönetim kurulmasını istediğini belirterek, Formula 1'de kalma niyetinde olduklarını söyledi.
Toyota, Ferrari, Red Bull ve Renault, FIA'nın bütçe kısıtlaması kuralında geri adım atmaması halinde Formula 1'den çekilme tehdidinde bulunnan takımlar olmuştu.
Takımlar, yeni düzenlemenin farklı kuralların uygulanacağı iki gruplu bir seri ortaya çıkaracak olmasından rahatsızlık duyuyor. Ayrıca FIA'nın takımların onayını almadan böyle önemli bir konuda kural koymaya çalışması da takımların tepkisini çekiyor.
Howett, dün Ferrari'nin yaptığı açıklamayla endişelerini dile getirmesinin, diğer takımların düşüncelerini de yansıtması açısından iyi bir tepki olduğunu ifade etti.
Toyota olarak ana önceliklerinin yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesinde daha uygun bir yol bulmaya çalışmak olduğunu belirten Howett, "Ferrari'nin açıklamasının Formula 1 takımlarının karşı karşıya olduğu sıkıntısı çok iyi şekilde özetlediğini düşünüyorum" dedi.
Tüm takımlardan benzeri şekilde tek bir ses çıkması halinde Formula 1 yönetiminin doğru ve uygun bir şekilde idaresinin mümkün olabileceğini umduğunu belirten Howett, takım olarak Formula 1'de devam etmek istediklerini ancak bunun için istikrarlı bir geleceğin garanti edilmesi gerektiğini de kaydetti.